Модерен градски лофт

Модерен градски лофт или как дизайнер обзавежда собственото си жилище

С благодарности към дизайнера Тони Жечев, че се довери на OPTIMAL DESIGN за реализация на мечтания дом.

Този проект се отличи с изключително внимание към детайла. От прецизиране на дебелината на металните профили до припасване на скосените ръбове на мебелите. От дълъг анализ на нюансите в цветовете до осветителните тела. Последвалото голямо чистене и наместване на декорацията с 5 мм наляво или на дясно и 1 градус завъртане за да стане добро заснемането.

Проекта стартирахме с кухнята. Предизвикателството беше в малкото пространство, в което трябваше да съберем много уреди. Вкопахме дръжка в канта на вратите и успяхме да кантираме фрезованата част на фурнира – изключителна ръчна изработка. Тъй като жилището е построено преди 40 години и тогавашното неглижиране на размерите е довело да много големи кривини в стените. На тази основа трябваше да наредим в една равнина долен ред, технически камък, комбинация гръб от камък и стъкло и две дълбочини на горен ред. Използвахме и специална шумопонижаваща система за въздуховодите, която ни позволи и да заобиколим скритите трегери.

Лофт усещането се постигна с черните стени, естествения паркет – орех и метала по мебелите. Масата в трапезарията беше интересна задачка. Използвахме профил 100х20 мм и пано от естествен фурнир. Получи се семпла и много модерна маса.  Трапезарния модул е с много интересна основа и ефектно скосени страници. Със същите елементи но в по-ниските мебели обзаведохме холната част. Доближихме цвета на фурнира максимално да подхожда на ореховия паркет. Основа на мебелите в коридора и кабинета отново е метален профил. Със спалните имаше голямо предизвикателство с вграждането в ниша на гардероб с огромен плъзгащ механизъм, който позволява вратите да останат в една равнина.

Споделете страницата ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email