А… ВСИЧКО ТРЪГНА ОТ ЕДНА ПУКНАТИНА В СТЕНАТА.

Понякога на човек му писва и иска да срути всичко и да започне от начало. Такъв беше случая и с този ремонт. Появиха се пукнатини в стената, имаше недобре замислени и изработени мебели, както и един папагал разбойник, които обича да кълве всичко около него (папагала тържествено обеща да не кълве новите мебели 🙂 ) и така 4 години след първия ремонт, клиента се свърза с нас за цялостна реконструкция и преобзавеждане на жилището.

 

Нашия екип се зае с проектиране и изготвяне на 3D визуализации на бъдещото обзавеждане, като и тук за да се превърнат стаите в приятно за обитаване място се вложиха усилия в изграждане на фигури в таваните, декоративни преградни стени, мазилки, ламперии и др. Може би най-трудните за изпълнение декоративни елементи бяха вълнообразната гипсова стена във всекидневната и оникса, който е изключително чуплив. Гипсовата стена се оказа изключително трудоемка, защото всички плочи се фугират и зашкуряват за изглаждане на фугите. Използвахме боя на San Marco, за да може по-лесно да се почиства от прах и да се измива. Добре се получи комбинацията от стоманено синия цвят на боята и матовия шоколадов цвят на модулите, а връзката с ламперията чисто естетически създава разкошно усещане от преминаване от материал в материал и от цвят в цвят. При оникса имаше няколко сложни елемента – трябваше по някакъв начин да се залепят елементите на дървена конструкция, зад която да има достъп до LED осветлението, за да може да се подменя в случай на нужда. Интересен момент беше предупрежденията за изключителната крехкост на камъка и страха, които всички браха до поставянето му на място. Препоръката на производителя беше да не минаваме с микробуса през дупки, което за пътя от Варна до Шумен си заслужава да се впише в книгата с рекордите на Гинес.

 

При обзавеждането, освен чисто практичното проектиране на кухнята, трябваше да измислим и по-дизайнерските елементи. Този проект се отличи с изключително сложните детайлни изпълнения в огънатите елементи, вграждане на масив във фрезовани дръжки, тапициране на сложни детайли, стъклени витрини и др.

Споделете страницата ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email