Апартамент с джакузи

Клиентът ни предостави проекта, след като бе добил първи впечатления за нашата работа от изпълнено преди година обзавеждане на негов роднина. Поради голямата си заетост и пълната липса на време, предпочете да ни даде задание да управляваме целия проект по въвеждане на апартамента в експлоатация. Обектът беше жилище, издадено от некомпетентен строител по „БДС” стандарт, с който ние се справихме. Поръчката обхващаше изграждане на вътрешното разпределение, довършителни ремонтни работи и обзавеждане по наш проект. Реконструкцията на вътрешното разпределение включваше освен стандартното отстраняване на грешките на строителите и няколко ключови казуса. Входната врата беше подменена, електрическата инсталация и таблото бяха изградени от нулата, наложи се заздравяване на замазката, грундиране на всички метални елементи, спиране на течове на вода достигнали от осмия етаж до четвърти и ред други.

По задание на клиента трябваше да вместим двуместно джакузи в двустаен апартамент с разделени тоалетна и баня. Наложи се промяна на разпределението на коридора и сервизните помещения. Поради все пак ограничения бюджет, закупихме вана с хидромасаж произведена в КНР и сменихме всички смесители и връзки с италиански такива, за по дълга и безпроблемна експлоатация. Смесителя имитира водопад и е разположен точно под камината за подсилване на „СПА“ ефекта. Допълнително създадохме атмосфера чрез влагоустойчиво озвучаване на банята вградено в тавана, димерируеми LED тела и камина на етанол, за постигане на SPA ефект.

Клиентът постави изисквания за централна климатизация и газификация на апартамента (изключително важна за ваната) със скрити въздухопроводи и тръби, включително без висящи тръби на климатици по фасадата, което е принцип в работата ни.

Друга интересна част в проекта беше остъкляване на терасата без да се развали фасадата на сградата. Добър пример, който беше последван от съседите. Хрумката беше в изработката на print стъкло и направата му на стъклопакет, за да изолираме любопитните съседи и терасата да изглежда малко или много като италианска уличка с кафенета.

Преправихме всекидневната, като премахнахме ненужните преграждания и се справихме с ръждясалите арматури, които вечно щяха да напомнят за себе си показвайки се под боята. Зонирахме помещението чрез таваните като пуснахме фигура над кухнята и я боядисахме в тъмен цвят постигайки ефекта на подиум, въпреки че е на тавана. Отделихме масата с декоративна лампа, а на крилатата фигура над телевизора скрихме каналния климатик. Естествено не се сдържахме и декорирахме стената зад канапето с любимата ни етажерка. Екстрите които използвахме в тази стая е ТВ модул Brilla с LED дифузно осветление, огънати врати от лак и озвучителна система на Sony със скрити кабели и правилно позициониране на системите за пълно удоволствие при гледане на състезанието на F1 на пистата Монца. Добавихме гланцов опънат таван на Bonita между фигурите на тавана, което определено спря потискащия ефект от нискитя таван. За пода използвахме трислоен парткет от Jaf с ясенова дървесина и размер на дъската 220 см. Разбира се специалитета на заведението „Тотал“ е кухнята. Използвахме система за кухненско обзавеждане Prego модел Regina с огъната фасада от полиглос с високо качество от Niemann. Вградихме най-добрата фурна и котлони за времето си от Siemens, поръчков аспиратор с print стъкло, както и хладилник с всички екстри. Добавихме пералня, системи за врати и чекмеджета Blum, вътрешно осветление на шкафовете с датчик за отваряне на вратата. Допълнителна екстра за нощно време е огънат LED маркуч в основата на извитите шкафове за постигане на ливитиращ ефект.

В спалнята изградихме декоративна кутия по стената и тавана, за да можем да опънем гланцов таван и да го съчетаем със светещо текстилно пано, което служи за дифузно осветление. Специално в спалнята използвахме за времето си голямо разнообразие от осветления. Имаме халогени вградени в тавана, RGB осветление на леглото с възможност с дистанционно да контролираш емоцията, светещото пано зад таблата, вградено осветление в страницата на гардероба и сензор на плъзгащата врата за оптимално ползване на гардеробното пространство.

Наложиха се ремонти в рамките на сервизното обслужване, за които клиентът иначе би платил допълнително:

– пропукване на тръби на газовата инсталация, поставени от строителя с некачествени материали.

– дефект на джакузито, отстраняването на който изискваше пълно разглобяване.

 

 

 

Споделете страницата ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email