ЛЕК ВИНТИДЖ СТИЛ ИЛИ РОМАНТИКАТА НА ВЕЧНИЯ ПРОВАНС

Създадохме изключително комфортно жилище във винтидж стил, за дизайна на което клиента ни се довери и не се уплаши от смесването на цветове и материали. Проекта беше изпълнен в стила на Студио „OPTIMAL DESIGN“ – ясен работен проект, точен предварителен бюджет и качествени материали. Удоволствието да направиш ремонт, колкото и странно да звучи можем да го докажем с като цитираме изказано впечатление от клиента …. “ Благодаря за снимките и за работата по проекта като цяло! Всичките ми гости са очаровани, а на мен не ми се излиза от вкъщи “ …..

За целите на този проект използвахме кухненско обзавеждане PREGO модел Verona . Кухнята е изпълнена с вратички от ясенова дървесина боядисана в меко бяло и нежно изкарани пори, за да се подчертае красотата на естествения материал. Гърба на кухнята е с плочки от Volturno модел Square. Плочката е с матова повърхност имитираща цимент, а шарката е в типичен марокански стил. Кухни PREGO са оборудвани с механизми blum с издръжливост от над 60 000 цикъла на отваряне и затваряне. Електроуредите са от ретро серията на Leksgroup. Именно чрез смесването на материали – дърво, тухла и метал се постига винтидж стила, за който всички говорят последните години.

Меката мебел е от Тедива модел Ница със сваляеми калъфи на корпуса и изключителна мекота на възглавниците. Стената към спалнята е изпълнена с дървена ламперия от финландски бор обработен с масло орех от BERG, което подчертава копринения блясък на ламелите. Дървото е термично обработено в дълбочина и има прекрасен загорял цвят и лек аромат. Комина е облепен с декоративна тухла от KAM Дизайн, която имитира стар зид, а фугата е едрозърнеста, за по автентичен вид.

Трапезната маса е модел Флоренция Дуо и стол Малага произведени от Никром Мебел, при разпъването краката на масата остават в края и не пречат на нормалното използване. Механизма позволява да се разтегне масата с два допълнителни плота по 45 см. По този начин масата може да е малка когато я ползвате ежедневно и в същото време да посрещне гостите ви без необходимостта да молите съседите за тяхната маса.

При обзавеждане на спалнята използвахме за леглото ламелна рамка от РосМари с подсилени ламели и повдигащи механизми на краката и главата. Тенденцията е леглата да са с чекмеджета вместо повдигащ механизъм с ракла. За първи път на този обект тествахме концепция за отворено вътрешно пространство на гардероб без плътни делители. Ефекта е по голям обем, светлина и лесен достъп до дрехите.

Баня е с плочки от Досев Импекс модел Apache. Подовата плочка е Picasso Tinder имитира дюшеме и прекрасно допълва мароканската шарка на декора. Санитарния фаянс е от Ideal Standard серия Tonic II.

Започнахме проекта от закупуване на апартамент по БДС, т.е наложиха се допълнителни ремонтни дейности. Преправихме куфара с тръбите и пуснахме допълнителен отдушник към пералното помещение. Изкарахме допълнителен сифон в банята извън душ-кабината. Наложи се прешпакловане на стените, за по-добра покриваемост на боите. Тавана спуснахме с минималните 7 см, за да можем да вградим осветление изпълнено с вградени мини катли BPM Lighting през 100 см с бял борд и LED крушка на 220V от SILVANIA. Ефекта е мека и топла светлина. Препоръчваме пред стандартните вече LED панели с вграден трансформатор, при които светлината е с лошо качество. 

 

 

 

 

Споделете страницата ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email