Купонджийска квартира

Казусът се състоеше в изграждане на шарен купонджийски апартамент, реконструкция на изоставен проект на майстори, напуснали без да довършат преди няколко години. Ремонтът тогава е правен без професионална консултация. Резултатът – мухъл по стените, скъпа дограма с ниско качество на монтаж, грешно изработен VOLKSWAGEN механизъм, непремахнати стикери от прозорците и прегорели до степен на невъзможност да се премахнат, лошо поставяне на предстенни обшивки с големи пукнатини, лошо изпълнение на мазилки, неприветлива тераса, неправилно разпределение на банята и др.

Преобразувахме кухнята във функционално помещение поради липсата на отделна трапезария. Шкафовете са изработени в различни цветове, а за повече настроение добавихме и print стъкло с цвят на разцъфнала ябълка. В спалнята залепихме уникален 3D футуристичен тапет, мебели със заоблени ръбове, леглото е с повдигащ механизъм, ТВ модулът също е с оригинален дизайн. Предизвикателствата в хола бяха 6 метрова стена от гипсoкартон, монтиран само с няколко гипсови топки, и последвалото пропукване на стената, както и недостатъчно пространство за мебелите според заданието на клиента. Основно преправихме електрическата инсталация поради груби технически пропуски. Опитът на „майсторите“ преди нас да направят бар за напитки от гипсокартон и дограма беше премахнат и купонджийската атмосфера е постигната с интересен бар, таванче с 3D фреза, аксесоар за окачване на чаши, LED просветка на плота от технически камък и тавана.

Решението на Студио OPTIMAL DESIGN бе да превърне терасата от неугледно място от апартамента в приятен кът с визия на палуба на кораб. За съжаление беше невъзможно да се отремонтира VW механизма поради изчерпване на бюджета. Не на последно място обърнахме внимание на банята, която въпреки малките размери, успяхме да направим удобна и функционална.

Споделете страницата ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email