Реконструкция на старо жилище

Реализиран обект 3 - кухняНаш клиент ни възложи цялостна реконструкция на наследствен апартамент в жилищна сграда строена 1971 година, която не е ремонтирана вече 34 години. Попаднахме в миналото, когато правите стени са били чудо, както и намирането на цимент за бетона е като джакпот. Липсата на конструктивни чертежи допълнително затрудни планирането. А предубедени съседи, стресирани от думата „ремонт”, бяха поредната бариера.

Първата стъпка беше общо събрание на входа, разясняване подробно плана на бъдещите действия пред съседите, архитектурен проект, разрешение за ремонт от общината, всекидневно почистване на общите части. Уникална емоция, която Студио OPTIMAL DESIGN спести на клиентите си. Интересни казуси бяха реконструкцията на помещения, при които се запазва архитектурната функция, но се повишава осветеността. Въпреки рехавата структура на бетона и нуждата от укрепване, обединихме кабинета с хола и кухнята. Кухнята от схлупена и потискаща се превърна в бижу във всекидневната част на жилището. Тъй като кухните са ни специалитет, я направихме пълно функционална и лесна за поддръжка. Поради комбинацията от малка квадратура и многочленно семейство се наложи да осигурим повече спални места и шкафове за багаж. За това всичко тръгна от терасата. В първоначалния си вид тя беше предвидена да се простират 6м. „кюлоти“. Затова преработихме половината и увеличихме стаята с пианото за сметка на терасата и така се сдобихме с повече шкафове и голямо работно място. За да не се претрупа общото пространство от големите шкафове, използвахме различни цветове на вратичките. А другата половина увеличихме за сметка на всекидневната и я превърнахме в перфектния кът за кафе. Запазена марка на дизайнерите на студиото е терасата да се декорира с тухлички, ковано желязо и перфектна тапицерия, изработена от акрилни нишки, устойчиви на атмосферни влияния. За акцент решихме да последваме реставраторите на Discovery Channel и преработихме стара шевна машина Singer в масичка за кафе.

Към банята също имаше високи изисквания. Там трябваше да се поберат 150 литров бойлер, пералня, сушилня, душ кабина, тоалетна и мивка. А коридорът е помещение, което създава настроение: оригинално осветление, големи огледала, приятни цветове и потманто.

Споделете страницата ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email