Таван в битов стил или сложна хрумка с перфектно изпълнение

Заданието: „Аз разбирам от други неща. За това ти си човекът. Знам, че ще се справиш!“

До тук добре. Тази свобода обаче изисква прецизност и качествена работа. Съзнаваш отговорността и действаш, докато не харесаш крайния резултат. Създадохме проект на интериор в битов стил, като съчетахме дърво и камък.

Стартирахме с проект на функционална кухня, като планирахме пространството според нуждите на клиента. Стигнахме до осветлението, а от там и до извода, че таванът трябва да зонира отделните функционални места във всекидневната. За да добавим нотката на битова визия, решихме да сложим декоративни греди на тавана. Първоначално мислихме за чамови греди, наредени като перголи прави. Това се оказа скучно. Минахме през декоративни греди от полеуретан. Накрая решихме, че гредите трябва да са по-интересни и да си ги направим сами. Резултатът е наистина впечатляващ. Не знам колко души са необходими, за да сменят една крушка, но определено монтажът на този таван изисква минимум 7 души, 6 стълби и здрави глави. За постигане на целта, монтирахме декоративен камък от kam.bg който има максимално естествено излъчване и вградихме греди около телевизора.

Поиграхме си и с банята, като отделихме внимание и на дизайна, и на използваните материали. Използвахме смесители от Grohe, обемно оцветено стъкло с обработка против задържане на варовик, и шкаф от полистирол с имитация на дърво и максимално дълъг експлоатационен живот.

Спалнята е специална разработка – легло с тежка визия, изключителна здравина и луксозно излъчване, което постигнахме чрез използването на орехов фурнир. За декорация се възползвахме от мазилка Cadoro на San Marko. Формата на тавана е отразена в гардероба, където с помощта на рутер вкопахме боядисано стъкло в плъзгащите врати. За повече уют и комфорт за нощния поход до хладилника, сложихме мокет на пода. Избрахме пердета от тафта, подплатена с блекаут, за да спрем силното сутришно слънце от източния прозорец.

Характерен стил на Студио „OPTIMAL DESIGN“ е да създава настроение още от влизане в жилището и затова използвахме проект на осветление в канал, покрит с естествен фурнир, врати по наше задание и мазилка Cadoro.

Дизайн от Константин

Желев

 

Споделете страницата ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email