100 ГОДИШЕН ЛЕДАРНИК В ЦЕНТЪРА НА ШУМЕНЪ ПРЕВЪРНАТ В ДОМ СЪС СЕДЕМ ПИВНИЦИ ЗА УЖАС И КЕФ НА ДЯД СТЕФАН

ИСТОРИЯТА: Клиента ми е приятел от щурите ученически години (Да пребъде 97-ма ) и си говорим за ремонта на дядовата ( бащината ) къща от 2010-та година. Т.е. от 10 години нямам търпение да вкарам булдозера от улицата до задния двор и да му видя уплашената физиономия. Та след дълги 10-годишни преговори стартирахме с:

МЪЖКАТА БЪРЛОГА. За да изкъртим спокойно къщата на Дяд Стефан, предприехме мероприятие по превръщане на дърводелската работилница в задни двор в лятна кухня с BBQ (Пивница № 1) и „Банята с червената врата“ (на момчетата афродизиака). След като успяхме да затворим дворната моабетчийница с джамци* изкъртихме къщата.

Речник: Думите „Джамци“, „Дяд“ … и други странни в тази статия се наричат Петковизми наименувани на красноречивия инвеститор.

ПРОЕКТА. Къщата е стара Да. Строена е от дядото. На времето зимника се ползвал за съхраняване на лед га е нямало фризери. Стените са с дебелина 60-80 см като флуктоациите са през 20 см . Статуквото беше една малка кухня от памтивека с два успоредни плота по 30 см, лята мивка, не разопакован Liebherr, неработещ газов котел, неизползваема студена тераса, аспиратор които духа вместо да смуче разбираш ли.. и Бабешката стая къде никой не иска да спи. А семейството се наказва по малките стъпалци към втория етаж да живее заедно. Та тъй след 10 години кандърми изкъртихме етажа, като държахме на страна Дяд Стефан да не получи инфаркт. И създадохме общо пространство където да съжителства семейството, което наскоро се беше и увеличило.

РЕМОНТА. Запазихме механата (Пивница №2) като обновихме само пода. Избушихме останалата част (да не забравяме уплашената физиономия на собственика) и изхвърлихме излишното. Целта е постигната – разполагат с място за релакс, диванче с телевизор (Пивница № 3) , Маса Zeno с тухли и горчица № 4. Кухня PREGO Regina / Milano / с бар № 5 в цвят Бор арлънд бял, натурална Умбра мат и сиво ръждив плот. Излишната преди това тераса стана кът  „Жужу с ореха и желязото„ за кафе с уиски и бишкоти № 6 с удобен изглед към близката детска площадка, където младите майки хортуват. И разбира се подпрозоречния перваз с дървени бар-столчета № 7 за сеира близко до бордюра.

ГОЛЯМАТА ЧУДЕНКА. Най-предизвикателно беше сътворението на стъпалците към втория етаж. Заложихме на Modena Silver, Wrought ironХималайска сол и Мрамор Brecha.

НАЗДРАВЕ !

Споделете страницата ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email