Преобразихме козметично студио в клиника по естетическа дерматология „Енигма“

Ето още един от нашите проекти. Преобразихме козметично студио “Енигма” в модерна клиника за естетическа дерматология. Нашето участие? Напълно променихме сградата – и отвън, и отвътре – така че клиентите на клиниката да могат да се насладят на новите услуги в модерна и уютна обстановка.

Как започна всичко?

Обадиха ми се, убедени, че аз съм човекът. Чудесно. Аз и моето самочувствие се отправихме към сградата да вземем размери и да стартираме проекта. Влизам аз в синята къщичка и …. глътвам граматиката. Не с ролетка, само с лазерен скенер беше възможно да се вземат размери. То чупки, дупки, ниши, трегери, стени, полустени, тавани, нещо като тавани; нещо като прозорец, но не баш; нещо като врата, но не стигнало мястото за цяла. Стълбище към долния етаж, но половината минава през кабинета на основния етаж. Е! Това си беше предизвикателство. Стартирахме го с удоволствие и интерес, точно заради предизвикателството.

Какво се случи?

Започнахме с дизайн на фасадата, като основният казус беше, как да се справим с една арка и да доизградим покрива, за да превърнем визията в нещо по-съвременно.
Решението – използвахме за прозорците комбинация от сива дограма със сиво обемно оцветено стъкло, което изглежда по-луксозно от обикновеното със зеленикавия оттенък.

За фасадатакомбинация от силикатна мазилка в сиво-бежов нюанс, гранитогрес във форма и цвят на вулканичен камък. Избягахме малко от сивото като вмъкнахме гранитогрес в топъл цвят на ябълково дърво.

За тротоара намерихме перфектните плочки, имитиращи гранитни павета.

За оформление на интериора ползвахме гранитогрес с размери 120х60 см бял мрамор и подчертахме с дървесен цвят на Kaindl Дъб коняк.

Стените са в сиво бежов цвят, за да изпъкнат мебелите и защитихме и декорирахме с первази от дурополимер с висока износоустойчивост.
Декорирахме с осветителните тела и 3D гипсови пана.

Константин Желев, Мениджър „Проекти“

 

Споделете страницата ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email