The Lake house by Вежен Енчев

Публикуваме проект с красивото име „Lake House“, изпълнен от нас по задание на „Фиделитас груп“ и дизайн на Вежен Енчев. Работили сме и по предишен техен проект в центъра на гр.Варна, но благодарение на успешните им бизнес начинания и желанието да се предоставят възможно най-добрите условия на работа, се стигна до решението за този проект. Офиса в центъра на града създаваше ежедневно напрежение около паркиране на служебни и лични автомобили, тесни помещения и съседи, които винаги имат забележки. Новия проект е разположен на крайезерния булевард извън големия трафик, с изглед към езерото и ограничен достъп. Дизайна на интериора и екстериора е в типичния артистичен стил на Вежен Енчев и съответно обогатен с пана, пластики и екзотични растения.

Нашата роля беше в проектиране и детайлиране на идеите подадени от дизайнера, изработка и монтаж на мебелировката. Основния офис за служителите и двата мениджърски офиса обзаведохме с леко модифициране на основната ни офис серия i-office, което беше лесната част. Но тъй като Вежен винаги ни изпробва възможностите се стигна и до 3 по-сложни начинания. По-лесно се справихме с кухнята в офиса на служителите, която сякаш ливитира във въздуха и се крепи само на една наклонена колона, което постигнахме благодарение на CNC рутера и богатия ни опит в разработката на конструкции. В офиса на управителя изградихме сложно бюро от метал и камък, а на стената заложихме рафтове с формата на сърф с намек към морето и връзката на бизнеса с него. Меката мебел е от каталога PREGO.bg в естествена кожа. Зад бюрото на управителя извито стълбище води до релакс зона с тежка мебел и обстановка заслужаваща уиски и големи пури. От там се излиза и на голяма тераса покрита с декинг и перфектна гледка към езерото.

Забавната част (ако мога така да се изразя) беше огромната конструкция на рецепцията – пак на един крак и стени от гипсокартон. Държа да отбележа, че колоната е само 4 м и не е паднала още. Тъй като модела е с много и различни ъгли на скосяване, се наложи използване на метална конструкция и съобразяване с форсмажорни обстоятелства –  дългите крака на рецепционистката. И за да е пълно забавлението дизайнера ни каза: „Да вземем да облечем моста …. отдолу ? “

Сега като гледам проекта, след като вече е завършен, най-много се радвам на маслиновото дърво до рецепцията и прекрасната идея на хора заредени с много положителна енергия да реализират мечтите си. Пожелавам им успешен бизнес, а на Вежен творчески успехи !

 

Споделете статията...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email